Smöret ska inte smälta!

En sak som kan finnas lite konstig är mitt beteende när mackor ska rostas. Enligt normerna så tar personen i fråga mackan ur rosten när den har poppat upp så fort han/hon kan, för att sedan bre på smör som därefter smälter in i mackan. Detta anses extremt gott enligt de flesta och är lite själva syftet med att rosta för att få den här smälta smör-känslan. Min smörläggning ser dock något annorlunda ut. När mackan har poppat upp ur rosten tar jag god tid på mig och låter istället mackan vädras lite. Faktum är att jag tar mackan i yttersta kanten, mellan tummen och pekfingret och börjar vifta lite lätt samtidigt som jag sveper armen från sida till sida i en mjuk avslappnad rörelse. Med denna metod (som kan uppfattas lite töntig..) får man som mest luftmotstånd och mackan blir effektivast avsvalnad. Anledningen till min egna lilla ritual är för att jag vill ha min macka avsvalnad så att inte smöret smälter! Jag älskar smör och själva smaken och upplevelsen tappar sin gnista om smöret smälter! Och mycket smör ska det vara.


Så, lite smör-snack har aldrig skadat. Förövrigt är jag sjuk idag. Ligger hemma med en högljudd andning och en förstörd mansröst. Pust.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Ja eller hur! haha jag gör verkligen exakt som du, håller helt med:) sooooft

2010-05-25 @ 20:32:34
Postat av: fridal

Nej nej nej nej nej nej lilla astrid! smör SKA smältas! då blir det, för första mackan inte torr och så får man en saftig smak i munnen! perfekt!

2010-05-25 @ 22:23:02
URL: http://fridalit.blogg.se/
Postat av: Lovisa

Alltså dude, jag totalälskar alla dina små funderingar! :D <3

2010-06-02 @ 21:57:30
URL: http://lovisamagdalena.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0