Lyxen att sova



Åh, vad jag längtar till dessa softa dagar för just denna vecka är kaotisk, and I mean it.


Fettig Fredag





Fantastiskt fina vänner som överraskade mig och Lovisa på T.G.I. Friday! Tack så hemskt mycket för att ni är så galet bra.


Lite knepigt sådär

Det lyser två små gröna solar i högra hörnet. Jag orkar inte mingla, även fast jag skulle vilja med en av dem åtminstone.


Otajt tjej

Jag kämpade mig till skolan imorse. Kändes fett ovärt att vara hemma. Hur som helst så gjorde jag en ganska klantig gest i skolan idag. Som vanligt skulle jag gå och köpa mitt dagliga kaffe i skolans café, men när jag har hällt upp kaffet och sötat med socker (som jag trodde att det var) så ser jag till min förskräckelse en massa bruna prickar i kaffet. "Men vad är det här!? Är sockret gammalt!?" utbrister jag (väldigt smart kommentar, jag vet) men efter att därefter ha kopplat i hjärnan så säger jag "Jaahhaa, det är kaneel!" och de övriga eleverna som står i kö bakom tittar lite konstigt och skrattar. Jag försökte skämta bort det lite smidigt men det blir pinsamt ändå när jag får ta nytt kaffe och be om påfyllning i mjölkkannan. Denna gång ser jag till att ta det vita sockret. På grund av mina oskills så får de andra kö-eleverna som också törstade efter kaffe vänta extra länge eftersom de blev tvungna att brygga nytt kaffe när jag tog slut på de sista efter kanelincidenten. Jag smiter snabbt därifrån.

Det pinsamma är att jag väldigt ofta har klantat mig i de cafét när kaffe ska inhandlas. Senaste gången som var förra veckan råkade ja drämma till mjölkkannan med väskan så att all mjölk spilldes ut över hela disken. Den var full. Tjejen i kassan kan inte ha ett gott öga för mig.


facebooksyndromet

Jag har inga notifications på facebook. Jag känner mig obetydlig...

Smöret ska inte smälta!

En sak som kan finnas lite konstig är mitt beteende när mackor ska rostas. Enligt normerna så tar personen i fråga mackan ur rosten när den har poppat upp så fort han/hon kan, för att sedan bre på smör som därefter smälter in i mackan. Detta anses extremt gott enligt de flesta och är lite själva syftet med att rosta för att få den här smälta smör-känslan. Min smörläggning ser dock något annorlunda ut. När mackan har poppat upp ur rosten tar jag god tid på mig och låter istället mackan vädras lite. Faktum är att jag tar mackan i yttersta kanten, mellan tummen och pekfingret och börjar vifta lite lätt samtidigt som jag sveper armen från sida till sida i en mjuk avslappnad rörelse. Med denna metod (som kan uppfattas lite töntig..) får man som mest luftmotstånd och mackan blir effektivast avsvalnad. Anledningen till min egna lilla ritual är för att jag vill ha min macka avsvalnad så att inte smöret smälter! Jag älskar smör och själva smaken och upplevelsen tappar sin gnista om smöret smälter! Och mycket smör ska det vara.


Så, lite smör-snack har aldrig skadat. Förövrigt är jag sjuk idag. Ligger hemma med en högljudd andning och en förstörd mansröst. Pust.


Somewhere over the rainbow...

Idag är en trött dag. Lite halsont, hes röst, rethosta, vg ++++ betyg, huvudvärk och somna på lektionerna ovanpå det och också. Allt är toppen.

Istället för att lyssna på mig så kommer lite bilder från dansuppvisningen.



Haha. Åh, det var roligt.

Nu är jag 17 år...hej Edward!

Har haft en så ball födelsedagshelg. Har dansat hela tiden. Perfekt. Och alla människor som har uppvaktat mig är så tokfina att jag vet inte vad. Och idag fyllde mamma år. Och hon får en massa grattis av mig. Massa. Och min kväll idag har varit väldigt mysig också. Med risotto, choklad, chips, film, facebook och myspace. Och oj vad jag är glad.

Asgarv hela dan

Sitter med dunkande huvudvärk och halsont och försöker skriva klart på presskonferensen som ska hållas imorgon. Det blir det sista på projektperioden. Then it's over. Jag ska agera som Katarina Almkvist, rektor för Smedbyskolan i Upplands Väsby. Det är sjuk spännande. Men jag ska gå all in för det. Kostym, blus, strumpbyxor, glasögon och uppsatt hår i en stram knut. Sen ska jag se sådär pro ut när jag pratar. Kicka ass är vad vi ska göra. Nu kör vi. Ska bara omformulera texten till ett något formellare, plugga in den och välja outfit...

Hejhopp, skolan rockar fett!


Dagens fina

Jag skulle kunna berätta och beskriva om hur hårt och länge jag och Tove jobbade med vår presskonferens idag men jag okar inte. Och det är tråkigt att läsa, så jag tar dagens minnesvärda punkter istället.

Jag gjorde en pinsam grej i korridoren som slutade i ett skrattanfall.
Jag var allmänt trött och dåsig vid tretiden så jag skrattade åt i princip allt.
Efter att ha varit instängd i åtta timmar möttes jag av 22 grader och solsken. Kunde gå i t-shirt till t-banan (cred till mig för att jag använde alliteration!)
Jag sprang i skogen, i shorts!
Jag och Sonnie tittade på när Rosanna visade sina dansskills i kungsträdgården. Hon var cool.
Vi tittade också på de andra dansarna, speciellt Anton..
Jag hade min nya klänning på mig på mig under kvällen.
Vi åt donkenglasss vid fontänen.
Vi pratade.
Och det var fortfarande varmt.
Inget emot men vissa killar var taggade..
Vi gick och gick i stan förbi alla restauranger och man trodde nästan att sommmarlovet hade anlänt.
Vi mötte upp Amanda.
Jag åkte hem.
Det var fint.
Som det brukar.
Punkt.





Sommarljummen luft

Min helg har varit finfinfin. Fredagskvällen spenderades i Hedvigs soffa tillsammans med henne, Fanny och lökringar. Det var fantastiskt mysigt att träffa dem och catcha up lite. Lördagen inleddes med Malin, sol, värme och träning för att därefter färdas till Lisa där det bjöds på fläskkotlett och potatiskrucketter (stavning?) och den rätten var väldans god och nostalgiladdad. Sedan fick jag ett spännande samtal från Amanda så vi åkte in till Liljeholmen och hennes fina källare och var sociala. Vi lekte lekar, spelade biljard och myste innan vi åkte hem.


När vi väntade på tåget så posade Tore sött medans Adam funderade länge och väl över vilken choklad som skulle inhandlas från automaten.

Det blev tillslut Marabou som alla kalasade på och ack så gott det var. Lisa hade väldigt fina converse på sig.

Och jag och Rosanna var allmänt nöjda över vår tillvaro.

Fint va?

För övrigt så är det mammas och pappas 18:de bröllopsdag idag så det ska firas med restaurangbesök. Tjillevippen!

sånt man gör under en långhelg

just nu är det lite segt. sitter och väntar likt en no-lifer på att bellatyra show ska börja där ingen mindre än kissie är med! det kommer skrivas historia folks.


Let's jump around and scream

Det är långhelg och jag ska göra chokladbollar. Livet har nått sin höjdpunkt.


Det simpla är fantastiskt

Jag älskar flingor. Alltså sådana man äter med fil eller mjölk typ. Förklaring till detta konstaterande borde egentligen inte behövas, men jag känner mig extra generös för tillfället så låt gå då.

Flingor är perfekt att äta oavsett vilken tidpunkt på dygnet det är. Många förknippar denna fantastiska matupplevelse med frukost, tidiga mornar och trötthet men det är där min teori studsar in och spränger alla gränser för konsunmeringen av flingor. För övrig information äter jag flingor just nu. De ger liksom inte den där jättemättande känslan och det passar perfekt när man är lite sådär lagom sugen på något sött. Fast självfallet så spelar valet av flingor och tilbehör en viktig roll för att få den bästa möjliga smakupplevelsen. Enligt min åsikt (som är en ganska erfaren en) så bör tjejen satsa på Special K red berries and dark chocolate (för en kille kan ju inte äta special K. Eller? Det är ju tjejflingor enligt reklamen.) med mjölk. Oslagbart. Killen bör istället gå mot något lite stabbigare, det kan fortfarnade vara sött, men typ START skogsbär med onakafil. Det känns lite manligare med skogsbär. I tidernas begynnelse har männen tillbringat tid i skogen och jagat så det passar perfekt med flingor med skogskänsla. Då får de också utlopp för sin manlighet, vilket är bra.. En klassiker som fungerar i alla kategorier oavsett ålder, kön, sexuell läggning, politisk åsikt, religion e.t.c. är Rice Krispies. Låt dig inte luras av förpackningens barnsilga utsida för inuti den lådan gömmer det sig det mest sagolika smakerna som kombineras perfekt med vaniljyoghurt eller en lite syrligare fil. Annars är Cheerios ett säkert kort för den osäkra, svenssontypen.



Så, där fick ni mina hetaste tips angående flingor. Bär med mina ord inom er!


Jag mår bra

Att få åtta timmars sömn och hinna fixa håret ordentligt för att sedan sola på busshållplatsen i klänning är lyx. Och projektperioden ska vara den jobbigaste tiden.

unicorndreams..

Jag kom hem vid halv två idag eftersom Tove och jag skickade in vårt arbete tidigare än planerat. "Toppen" tänkte jag, "när jag kommer hem ska jag vara produktiv och läsa 'Dvärgen' för att sedan övergå till matematikstudier!". Så blev det inte. Oväntat nog. När jag har gjort iordning min kopp vaniljte och satt mig tillrätta i soffan så hinner det inte gå tio minuter förrän jag har slocknat. Ovetandes, så sover jag djupt i soffan i en hel timma. Jag vaknar av att Frida kommer hem och lägger en filt över mig. Tyvärr var inte känslan lika mysig när jag vaknade upp som den hade varit när jag somnade. Vaknade upp med fetäcklig smak i munnen, helt genomsvettig och utkletat smink runt ögoen. Jag som ändå sov åtta timmar inatt? Antar att jag gillar att sova.


Lillasyster Frida


IDAG FYLLER MIN SYSTER 14 HELA ÅR OCH JAG VILL BARA SÄGA JÄTTEMEGASUPERGRATTIS!

Kramar i massor.


En puderrosa, transperant sak

Jag visste inte riktigt vad jag skulle ta mig till eller göra i en sådan pinsam situation när den andra individen var så pass ytlig. Njae, det var inte så lyckat.

Nu är det iallafall projekt och än så länge så har det gått finfint för våran grupp. Vi jobbar effektivit och fungerar bra ihop måste jag säga. Väldigt tacksam för det eftersom jag vet att andra får lida och kämpa lite extra när de har hamnat med klasskamrater som de inte är fullkomligt ämnade för.

För att komma till någon sorts slutsats (projektnörd) så har det varit en fin dag. Projekt, blodpudding, spöken i skolan, stan med therese, impulsköpt klänning som liknar en dröm, dans och glass kompleterar varandra ganska bra.


Mysigt

Det var en fin dag idag. Först nationella prov för att sedan leka på engelskalektionen. Att sitta och dingla med benen på muren utanför Engelbrektkyrkan med solen i ansiktet och titta på den vackra utsikten är inte heller fel. Och det blir ju inte sämre av att man får TVÅ Ben & Jerry's Wish för TIO riksdaler på T-Snabben för att sedan avnjuta den legendariska glasen på muren. Underbart.


Glada tjejer i vårsolen!

det blåser i håret

Nu är tanken att jag ska plugga. Men jag har haft en väldigt trevlig helg. Valborg spenderades i Vasastan då vi hängde med Ponnies kusin och hans vänner och det var roligt kan jag lova. Något som var mindre roligt var att jag var tvungen att stiga upp klockan halv nio på Lördagen för att jobba på Danderydsloppet. Hade däremot en mysig kväll med Frida, Hajar som Hajar (haha), tortillas och choklad. Perfekt. Och idag skiner solen, kan inte bli mycket bättre.


På Valborg, Rosanna och Sonnie taggar i bussen.

Amanda och jag också. (Jag försöker dessutom langa blicken)

Ät choklad och var glad!


RSS 2.0