och jag som hade tänkt ha födelsedagskalas

I vanlig ordning begav jag mot Danscenter i eftermiddags för att dansa jazz. Det ligger vid Medborgarplatsen och det är inte sällan det står olika sorters typer som tappert delar ut flygblad talandes för deras politik eller dylikt vid tunnelbaneuppgången. Just idag stod det en engelsktalande man och bad på sina bara knän om att någon ömsesidig skäl skulle bära med sig ett exemplar av hans flygblad. Stressiga som stockholmare är var det ingen som tog och i ren sympati tog jag en i förbifarten varpå han utbrast "Oh thankyou! THANKYOU!".
Hur som helst så blev jag tämligen förskräckt när jag slog min blick över pappret och läste denna text.
"THE END OF THE WORLD IS ALMOST HERE! HOLY GOD WILL BRING JUDGEMENT DAY ON MAY 21, 2011". Och det är inte det faktum att gud tydligen ska låta jorden gå under som gjorde mig upp över öronen förfärad. Det är oväsentligt. Det är datumet som bör noteras. För er som inte är under information om detta så är min födelsedag den 22 maj. Den här mannen som delade ut flygbladen menar alltså att jorden ska gå under dagen innan min 18-årsdag. Jag får aldrig bli vuxen. Aldrig smaka myndighetens sötma. Vad är det för flyt liksom? Va fan, just dagen innan också. Det kan man kalla big failure.

illamående

Blir så frustrerad på att kroppen aldrig vill må som jag vill. Jag vill dansa.

riktiga män

På tisdagar har vi idrott. Idrottslektionen tar plats på Frescati vid universitetet. Denna resväg mellan Tekniska Högskolan och Universitetet kan vara lite smått vardagsjobbig med väskor och väder och tider och trängsel och hit och dit. Jag ser lyckligtvis på det med andra ögon. Jag finner dessa minuters resande ganska behagliga och speciellt vid ankomsten till universitetets tunnelbanestation. Varför? Männen. Ja, under eftermiddagstimmarna dräller det ut snygga, smarta och skäggstubbiga män ifrån tentasalens portar. Jag har kommit underfund med att universitetet är den bästa raggningsplatsen...oh ja. Långa, välklädda killar i 20-årsålder med en trave böcker och ett par Raybans. Är sådär sensuellt pålästa och smarta. Pluggar kanske filosofi eller litteratur. Med en rufsig frisyr, en sugande blick och en sexappeal som slår de pumpande testosteronbiffarna på gymet med hästlängder. Här kan vi snacka riktiga män. Och jag är så singel man kan bli. Ha!

flyg lilla fjäril flyg

Blev illa tvungen att bortprioritera friidrottsträningen för tredje veckan i rad idag. Det suger. Istället skulle jag powernappa 20 min och sedan råplugga inför spanskaprovet imorgon. Ställer klockan, men vaknar inte när den ringer och lyckas väl på något underligt sätt stänga av den i sömnen. Vaknar istället panikslaget halv åtta. Ångest. Har sovit i tre och en halvtimme och därav slösat bort eftermiddagens värdefulla pluggtimmar och hatar det faktum att jag lika gärna hade kunnat träna den tiden. Det får gärna räcka nu med skola. Hatar att plugga istället för att sova, plugga istället för att träna, plugga istället för att dansa, plugga istället för att socialisera mig, plugga istället för att leva.
Men varför dra en sådan dramatisk klagosång? Det är väl värt det i slutet, förhoppningsvis. Jag vet att alldeles för många har det värre. För att inte tala om stackars Japan.

fuckelifuckfuck

and that's all I have to say about tomorrow's English Literature test.

ett stycke sommarmys

Klippte slarvigt ihop några sekunders klipp ifrån sommaren. Ljudet är konstigt. Och det är verkligen inget speciellt. Men det funkar fint ändå i väntan på bättre tider.

en nypa helg

fika-häng
bio-häng
tagga-häng

rastlös i tankarna

Nej, nu får det hända något. Allt annat har gjort mig understimulerad.

allt ba vaskas

Jag har haft en, som man brukar säga, lyckad helg. Jag har fikat, shoppat, ätit middag på stan, varit på bio, varit på fest, tränat, sminkat mig, varit social och pluggat. Allt det där som man tydligen ska hinna med på två dygn. Det där med att `vila´har det väl inte blivit så mycket av, tyvärr. Och nu sitter jag och kvävs av plugg som ska bearbetas och CV:n som ska skrivas. Har ingen aning om hur jag ska lyckas få ihop det på den lilla tid som finns. Vi studenter befinner oss nu i skolårets sista termin. Vårterminen. VT som det ironiskt nog förkortas. VT = Vaska Tonårslivet.

jag fortsätter simma

Idag har jag varit täbb och hängt i Täby Centrum för att fixa mogna ärenden. När det var avklarat blev jag svår och begav mig till söder för att dansa men det snurrade mest i huvudet och jag kunde inte stå stabilt. Sedan somnade jag på tunnelbanan påväg hem till Mörby Centrum. Och nu sitter jag och försöker hitta skvaller om en svensk författare men det går inget bra och jag kommer nog sitta här i plugghörnan ett tag med den här takten.

världens finaste syster

Min lillasyster Frida kom hem från en London weekend med konfirmationsgruppen (inte alls avundsjuk) i söndags. Då gav hon mig en liten lyxig påse från Marc Jacobs som innehöll denna lilla guldsak.
Vid första anblicken är det en vanlig nyckelring (från Marc Jacobs!!) men om man snurrar den lilla polletten så bildar de ingraverade strecken `I LOVE YOU´. Hur fint? Jag blev så himla glad.
När jag kom hem (grinig och trött) från dansen vid elva igår kväll stod en skål med fruktsallad framme i köket. Frida hade gjort den till mig som tröst för att jag hade haft en så ogynnsam dag. Jag blev nog lite rörd.

hon ba TJA!

precis som barn som drömmer kan vi drömma bort den här natten

Oflyt igår. Trodde att det skulle vända när jag fick ett överraskande telefonsamtal igår eftermiddag som flöt på ovanligt bra. Det gled tyvärr ur händerna lika snabbt som jag hade fått grepp om det. Det är bara att fortsätta simma.
Det finns lyckligtvis mysiga saker att se fram emot. Helgen, oh ja. Björn Axénhäng, episk bio med Fanny och kalas. Den overkligt stora högen med plugg (som bara växer och växer) kan vi glömma för några sekunder.
Och åh! Det här mailet ramlade in i inkorgen igår. Råtagg.
Det står att det är dags för audition inför nästa års musikal. Om jag ska söka? JA JA JA

Ett historiskt ögonblick, mitt första videoinlägg någonsin.

Seriös business.

kvällsaktiviteter

Efter ett tappert försök till att vara sexig inför jordens snyggaste koreograf till Britney's Womanizer är jag helt salig. Ont i ryggen har jag också efter allt svankande hit och dit. Nu ska jag minsann stänga ner skiten för ikväll och chilla på spikmattan som förövrigt är guds gåva för avslappning och smärtlindring. (Okej, där tog jag i. Finns väldigt mycket härligare ha-det-skönt-aktiviteter men bra är den!)

tunnelbanefunderingar

Jag finner det ganska intressant att åka tunnelbana, vilket jag gör flera gånger per dag. Att gå in i en stor metalltub innehållandes en bunt främmande och stela människor man oftast aldrig har sett eller träffat tidigare. Ibland får man ögonkontakt med den mitt emot. Ibland ett leende. Annars sitter alla tysta. Försjunkna i sina egna tankar med en Metro eller iPhone i handen. Jag tycker det är lite spännande att tänka vad jag ger för slags intryck inför personerna jag möter på tunnelbanan. Hur man sitter några centimeter ifrån en främling i ett par ynka minuter för att sedan skingras åt och förmodligen aldrig träffas igen. Tänk vad mycket vänner man skulle ha tillslut om man blev kompis med personen mitt emot på tunnelbanan varje gång.
Det är mysigt att tänka på tunnelbanan.

och vi kan leva bara i sekunder

Antar att det inte riktigt blir som man har tänkt sig ibland. Lite lustigt. Men vad gör det om hundra år egentligen?

att vara

Dagen kunde inte ha avrundats på ett bättre sätt. Efter att jag hade ätit en bentolåda kom Lisa hit och var sängsällskap kvällen ut tills jag följde henne halvvägs hem med Dante. Vi pratade bland alla kuddar och täcken i någon timma och ett välmående lugn har spridit sig i magen. Bra häng.

gå bara. snälla

Okej. Det är lika bra att jag droppar det. Jag har haft en skitdag idag. Har varit ett emo och allting har känts värdelöst. Jag har velat gräva ner mig för att få andas och försvinna en stund. Magknip har blandats med stress och tankspriddhet som bara har resulterat i ett enda kaos. Ingenting vill gå bra nu. Varken skola, dans, jobb, kärlek eller liv har samarbetat med mig. Jag försöker desperat hålla i alla trådar men det trasslar bara. Fy fan. Och tro mig, jag hatar att vara tjejen som sitter och klagar över sitt liv men fan, det skiter jag i för tillfället. För just nu är ingenting bra.

Och när vi ändå är igång. Vad är grejen med "åh-vad-jag-älskar-mitt-liv-och-det-är-bättre-än-ditt"- bloggar? Alltså visst, det är klart man ska vara tacksam och allt, men ärligt talat handlar det väl mest om att framställa sitt eget liv som något mycket bättre och häftigare än de andras. Jag tror faktiskt inte man vinner så mycket på det.
Ja, jag vet. Ursäkta för depp-inlägg. Mitt humör går förhoppningsvis över snart. Men nu skulle det minsann kännas mycket bättre att få bränna upp matteboken, trycka upp en stinkande fisk i kärlekens ansikte, kasta ut all elektronik, äta upp mig 40 kg, pulverisera mitt CV och åka till Nya Zeeland för att sedan leva som en äventyrare på vandring. Vilka är med mig?

om man ändå vore Edith Piaf

Idag hade jag självinsikt nog att inse och erkänna för mig själv att jag är en klantig människa.  I hela mitt liv har jag levt i förnekelse och sett mig själv som en relativt graciös och smidig individ. Ack, så fel jag har. Bara idag har jag lyckats tappa en gammal mans rullator i backen, halkat i tunnelbanan, skrattat högt i min ensamhet (och ja, det befann sig väldigt mycket främlingar runt omkring), gått in i en spärr (igen!) och skämt ut mig inför ett gäng niondeklassare. Kan jag få be om att köpa någons flyt tack?

jag håller tyst eftersom det är bekvämare så

Och just nu känner jag bara för att falla ihop i gråt och ligga ihopkrupen i fosterställning i sängen. Där vill jag ligga ända tills sommarljuset har letat sig in igenom mina persienner och tills en varm farm omsluter mig. Åh, vad känslor ska ställa till det.

kärlek och spel och så

Min hund har blygt tassat fram till köksbordet, där jag sitter och pluggar, ett tiotal gånger idag i hopp om att få lite uppmärksamhet och kärlek. Det ger jag honom gladeligen en stund. Men när jag stressat vänder mig tillbaka till min pluggposition så inser han att jag inte har tid för honom och sänker därför huvudet och smyger ut, förkrossad med svansen mellan benen. Då kan jag inte annat göra än att ge mig hän och springa efter honom, för att sedan bära honom i famnen igen. Killarna vet hur de ska göra.

när man är ung vill man bli hög, man vill vara hög när man är ung

Jag har köpt en jättejättefin klänning som jag faktiskt känner mig jättejättefin i och den ska invigas i helgen. Och efter den här helvetesveckan kommer jag känna såhär för då är det även en vecka mindre till sommarlovet med alla dess musik-och europaäventyr. Idag har jag haft världens smärta i lårmusklerna efter gårdagens träning och därav sett ut som ett ostabilt fyllo. Idag är jag också jättetrött med påsar hängandes under ögonen men är glad ändå för jag fick skeda mellan två finisar i fredags och äta semla innan en italienare ville bli mitt sovsällskap. Trevligt har det varit.

saxen ba' kör

Idag gick jag och gjorde ett efterlängtat besök hos frisyren. Mina toppar var så slitna och jag kände för en förändring och såhär blev resultatet...
Snyggt va?
HAHA, där lurade jag er. Resultatet blev minst sagt odramatiskt.
Men det gillar vi!

gatorna blir osäkra med mig i närheten

När jag vaknade imorse kunde jag varken röra armarna eller hela axel-och ryggpartiet. Allting var liksom fastkilat och jag befann mig i en tvångströja. Morgonmys. Det är tack vare muskelkvinnan på dansfysen igår som Rosanna drog iväg mig till. Hon var stor och biffig med en blick som kunde döda och hon gjorde hennes röst lite mörkare än vad den egentligen var när hon pratade för att låta extra farlig. Vi boxades och jag var awkward nybörjare. Biffen (som jag nu kallar henne) spände blicken i mig när jag inte slog "rätt" och jag ville mest hoppa ut genom fönstret. Men det var kul ändå och högröd i ansiktet viskade jag exalterat till Rosanna när det var som svettigast: "Asså shit vad vi kommer kunna vara med i tjejbråk nu!". Rosanna var dock inte lika taggad som jag på den punkten, synd!
Idag kammade jag dessutom in en hel del vuxenpoäng när jag gick och tog blodprov själv utan någon att hålla i handen. Sjuksköterskan satt och klämde och kände i armvecket en evighet i jakt på en blodådra. Jag satt mest och koncentrerade mig på att svälja gråten och inte bryta ihop. Jag överlevde, lyckligtvis.
Boxning, tjejbråk, nålar, blod.....fan vad hård jag är!

det här kommer bli bra

Känner mig som en fattig korridors-boende student nu när jag sitter och och slevar i mig havregrynsgröt till middag. Är så galet taggad. Ska ta mig till Nybrokajen och titta på min coola vän Fanny som ska sjunga och som numera bör klassas som superkändis. Jag är så stolt att jag blir rörd till tårar. Puss!

när någon påstår att du driver denne till vansinne utan att göra något speciellt

orka

att springa in i en spärr och spilla ut en chipsskål

Känns bra att ni läsare är tillbaka efter en veckas dålig uppdatering. Och så även jag. Dåså, allt är i sin ordning och vardagen kan sakta men säkert börja rulla igen.
Har spenderat förmiddagen framför Vasaloppet. Det är något speciellt med att sitta uppkurad i soffan med kaffe och macka och bevittna en skara människor genomlida the worst time of their life på skidor. Skadeglädje tror jag det kallas. Nu ska jag glida iväg (bokstavligen, på de här livsfarliga isgatorna) och får mitt hår klippt, eller iallafall topparna. I sommar ska jag förhoppningsvis äta hamburgare i Hamburg och äta sniglar i Paris. ZpÅrmode.

bildramatik

Allt är bra här i bilen. Chillar i pappas snabba brillor.
Eh. Jag skulle ta en cool bild med en såndär häftig effekt och se allmänt tung ut men hade svårt att se eftersom solen reflekterades i dataskärmen och skriker därför "Jag hittar ju inte min mus!". HAHA! Så jag började asgarva åt mitt uttalande när biden togs och detta blev resultatet....som för övrigt blev väldigt mobbat.
Och så spännande är min dag!

No, I'm not saying I'm sorry. One day we'll maybe meet again

Det är fint väder här. Strålande sol, blå himmel och fina backar men ändå letar sig de isiga vindarna in innanför jackan och biter på bara skinnet. Det är väldigt mycket jag saknar hemma. Så mycket att det gör ont.

RSS 2.0