snart så, snart

Idag rivstartade jag skolveckan med en stabil försovning på tre timmar. Väcktes av att det klampade in tre stora män (byggarbetare alltså) i mitt rum där den ena utbrast i en brummande basröst "OJ, jaså du sover?!". Inte det ultimata sättet starta dagen på. Ikväll har jag hängt med spanskaboken och fyllt i jobbansökan (standard en vardagskväll) och nu ska jag sova. (Och för er som inte förstått det så ska bilden symbolisera morgonens osofthet, hah!)

sommarfnissig

Hej finisar. Idag har jag under solens värmande strålar ätit frukost i bara ben, pluggat, solat, fikat med en efterlängtad Fanny, cyklat, gått promenad i högklackat med Fanny och ätit karameller. Fräknarna på näsan är varmt välkomnade och nu vill jag mest bara bli arton och dansa i höga klackar. Tihi.

kärlek

En mörbultad men tajtare kropp, en redig förkylning, en pasta- och glassmage, en sönderbränd näsa och en underbar resa rikare. Italien var fett.
Oslagbart <3

hej jag har varit på fest coolt va

Kom hem från Andréas maskeradbal för en timma sedan. Vuxenpoäng till mig som åker hem tidigt för att kunna gå upp och packa tidigt imorgon. För vet ni vad? Imorgon eftermiddag åker jag till Italien och tränar ohälsosamt mycket friidrott i en vecka! Kroppen kommer vara sönder men jävligt fit när jag kommer tillbaka, det kan jag lova. Oj, vad avundsjuka ni kommer bli, hah!
.
Och förresten var alla otroligt stiliga ikväll. Jag inkluderad (JA, MAN FÅR SÄGA SÅ I SVERIGE). Så himla frän mask från Butterick's. Och nu är det lov. Åh så himla fest!

Wanna be on top?

Idag fick jag en kommentar om att jag har klättrat upp några nivåer på min snygghetsfaktor. Hon frågade om det var kläderna, frisyren eller kroppen som hade förändrats på mig men jag kunde tyvärr inte besvara frågan då jag verkligen inte har gjort någonting annorlunda utséendemässigt på sistone.
Har väl den där snyggheten i blodet. Bara att tacka och ta emot liksom.

Amen

Hjälpte Fanny med klädseln till skivan hon är på ikväll. Tydligen fick hon inte vara Jesus eftersom man skulle vara sig själv, men det förslaget var nog det bästa jag någonsin kommit med ändå.

en måndagskväll

Danshög som jag är smetade jag nyss på rött läppstift på läpparna. Frågan är if I can work it? Lite för estetiskt och sofistikerat för mig kanske...

öppna dina trötta ögon och släpp ut det

Mysig helg. Lördagskvällen började med en ordentlig påse godis och bio med Lisa, Kristian, Alfred och Daniel. Vi kände oss inte riktigt mätta på lördagen när bion var slut så därför promenerade vi genom Stockholmsnatten och bara var. Klättrade i träd, gick mot röd gubbe och var allmänt hardcore. Från Sergelbion till Kungsträdgården, vidare förbi Norrmalmstorg och Dramaten för att sedan vandra jämsides med vattnet och båtarna mot Djurgårdsbron. Där någonstans, på kajen satte vi oss ned och dinglade med benen ett tag innan vinden och kylan tog över. Några timmar senare sussade jag tryggt i Lisas säng.
Lisas foto.
Till söndagsmorgonen (dagen?) fick vi finbesök av Josse, Julia och Fanny och smörade därför på med en bastant och redig brunch. Jag uppskattade frukosten lika mycket som sällskapet. Vi vet allt hur man sätter guldkant på vardagen!

och jag var högt över varje golv men kom nog aldrig riktigt ner

Oj, ekot har nog minst sagt varit påtagligt här under veckan. Tiden har som vanligt gått alldeles för snabbt. Fast det får den gärna göra med tanke på att min artonde födelsedag inte är lika avlägsen längre. Untz untz. Gårkvällen var kort och gott grym. Att springa runt i en rökig och mörk stad med en tung skottväst på sig och ett bastant vapen i handen är minst sagt adrenalinpumpande och svettigt. Att det i bakrunden spelas Mission Impossible- inspirerad musik lurar än nästan till att tro att man är James Bond för en sekund eller två. Cybertown är något alla borde prova. Därefter blev det fet mat för hela slanten på TGIF och jag åt nog universums godaste efterrätt; Oreo Madness. Bara namnet ger en smakorgasm typ. Spektaklet stod Thérèse för som fyllde vuxet för elva dagar sedan och det kunde inte vara ett trevligare firande. Kvällen avrundades mysigtpysigt hos Arvid men jag gjorde ett moget beslut och gick hem tidigt för att gå upp och träna idag. Och om någon undrade så dog jag men är rätt nöjd ändå.

Så, ikväll ska jag gå på bio med fina.


kära lilla blomma jag ser dig försöka men du växer för nära motorvägen

Brutal matkoma. Efter fantastisk fransk mat beståendes av ostgratinerad löksoppa, tryffel- och citronrisotto och chokladkaka med glass är både smaklökarna och magen mer än nog tillfredställda. Pappa fyller 49 år idag (VÅGEN) och därav de trevliga spektaklet. Restaurangen var för övrigt väldigt trevlig. Moulin Rouge stämning med fransk konst och tunga röda sammetstyger hängandes kors och tvärs över taket. En av kvällens höjdpunkter var nog sällskapet som hade bordet bredvid oss. Unga var dem och verkade genomgå en första dejt tillsammans. Det var väldigt gulligt men jag kunde pinsamt nog inte sluta fnissa åt killen som skrattade extremt fjantigt och lite för högt så fort tjejen öppnade munnen typ. Det faktum att han regelbundet konstaterade deras likheter och hur bra de klickade gjorde det om möjligt ännu lite roligare. Hon agerade lite lugnare. Haha. Så himla fint förresten att restaurangen ligger i Gamla Stan, en av mina favoritplatser i Stockholm. När vi saktligen lunkade tillbaka mot Gamla Stans t-bana var det omöjligt att fly undan alla minnen som slog mig rakt i ansiktet. Vid den korsningen och I den gränden och Precis under den här gatlyktan och Vårt café. Fint ändå.

så himla fyndigt

Så jäkla bra att vara tjej. Slipper kosta på mig pennfodral, värt!

likgiltig

I vanlig ordning sitter jag sorgligt nog även denna tisdagkväll och försöker plugga spanska och mattetal. Jag försöker intala mig att det kul. Fast nej, det är det inte. Något som däremot var ypperligt trevligt och överraskande var MVG-:et som jag blev tilldelad i engelsk litteraturhistoria. Vad händer med världen liksom? Hurra! Vågen! Klappa händerna och allt det där! Utöver det ha jag inget roligt att berätta alls. Mina humörsvängningar känns allt påtagligare och vill bara att det ska hända något spännande nu.

dimmiga dar, det där var fina dar men jag såg aldrig riktigt var vi var

Åh. Jag fick ett sådant fantastiskt glädjerus idag efter kvällens dansklasser trots all pluggstress som annars präglar min otillräckliga vardag. Med Oskar Linnros i öronen skuttade jag till tunnelbanan och åkte hem med ett leende på läpparna och det har hållit i sig sedan dess. Och jag är inte ens kär. Det är var nog solen, musiken och dansen som blandades till en så härlig blandning. Jag läste på en fin blogg att man ska vara sin egen bästa vän och göra det man mår bäst av, alltid. Klyschigt kanske, men det tål att upprepas för oj, vi glömmer det faktiskt alldeles för ofta.

och fantasin kanske kan mätta ett hungrande hjärta

Efter högskoleprovet i lördags fick jag följa med till en lägenhet på kvällen som låg till vänster om en döskalleskylt på drottninggatan där det tydligen var en såndär fest. Det var ett fantastiskt gäng beståendes av mig, Fanny, Josse, Maria, Jonas, Dylan och ja... alla andra som var där. Efter lite gatudans och stelhet beslutade vi dock att dra till donken där vi hade någon timmas episkt häng. Vi åt som att det inte fanns någon morgondag med cheddardip, dubbelmeny, flera efterrätter och allt var det var. Skrattade gjorde vi också.
Och idag var det inte en vanlig dag för jag klev upp klockan 09.00 och satte på mig en kavaj för att sedan bege mig till Danderyds kyrka med en hög släktingar och vänner. Där, bland alla vitklädda kåpor blev lillasyster Frida konfirmerad och jag stod för dokumentationen. Jag blev överraskad av mig själv när jag inte kunde hejda de tårar som sakta rann ner för mina kinder. Det var så fint och det kändes så knäppt att det var hela tre år sedan som jag stod där, i vit kåpa, tonårig och lite osäker på livet. Att helt plötsligt se Frida stå där var bara så coolt.
Förresten måste jag bara inflika med att balett terminologi känns sjukt ovärt att skriva en uppsats om.

måste passa på

Det var första april igår. Jag var ju bara tvungen liksom. Tihi.

my life, my choices

Jag har funderat länge nu. Övervägt och ältat för-och nackdelar i flera år och har slutligen erkänt för mig själv att fördelarna väger tyngre. Det är något som betyder väldigt mycket för mig och jag hoppas följaktligen att jag slipper dömande kommentarer och tankar från utomstående.
I hela mitt liv har jag försökt att fylla mitt självförtroende-glas till bredden. Glaset har tyvärr stått torrt i princip hela livet. Ekande tomt på självkänsla och "jag-duger-som-jag-är-tankar". Jag tar flera hundra bilder på mig själv per dag för att hitta nya sätt att framhäva min "skönhet" på. Men...den är alltid där. Deformerad och grotesk; näsan. Oräkneliga nätter har jag gråtit mig igenom. Plågad av min egen sorg och mitt låga självförtroende.
Jag fyller 18 år den 22 maj och blir myndig på köpet. Jag har därför bestämt mig för att utnyttja min makt till att genomgå en näsoperation. Jag har redan bestämt mig för att göra det på Nackakliniken och deras hemsida hittar ni på länken HÄR. Jag är medveten om de höga kostnaderna men ska förhoppningsvis jobba i sommar och tjäna ihop en del samt ta ett lån på några tusen från SMS:a LÅNA. Det är min näsa och mitt liv så kom inte och säg att jag kommer ångra det! Jag har som sagt tänkt över detta mycket noga och är säker på att jag kommer älska det. Läs Kissies blogg om ni fortfarande inte förstår mig. Hon har genomgått många skönhetsoperationer och det har verkligen gett henne bättre självförtroende samt ett snyggare utseende. Våga stå på er tjejer!

 


studying hardcore

Idag hade jag med mig datorn till skolan. Det slutade med att jag och gänget roade oss med photobooth (originellt, jag vet!) på rasten.
Amanda är söt och jag är i mitt esse.
Men som vanligt skulle hon börja hålla på....
På VRG Jarlaplan är alla glada!
Jag och Rebecka bara är.
Sen blev allt deformerat...
...och lite tokigt.
Men vad gör det om hundra år?

RSS 2.0