ett värt tuggummi

Okejva. Det här är tungt alltså. Den italienska reklamfilmen för Daygum som jag fick medverka i som statist för några veckor sedan har sammanställts och jag syns i bild i hela....... (trumvirvel) tre sekunder! Haha, nej men seriöst, det var jättevärt ändå och hur kul som helst.
Jag är alltså den blonda tjejen med krans som dansar armkrok tillsammans med en mörkhårig tjej till vänster i bild.

Och HÄR är reklamfilmen för Daygum. (Mellan 0:20 och 0:23 kan man se skepnaden av mig...)

Mamma

Idag (eller igår) var det Mors Dag och det här är min fina Mamma. Hon är världsbäst på korsord och planering samt väldigtväldigt omtänksam. Hon gör allt för att alla ska ha det bra och frågar alltid hur min dag varit (trots att jag inte alltid är så pratsugen tillbaka men glad blir jag ändå). Hon tänker alltid på allt och är vår stabila klippa i familjen. Mamma tycker inte om allt för söta saker som till exempel efterrätter och inte heller att träna bara för sakens skull medans jag är raka motsatsen. Däremot så älskar hon saltlaktris, skärgården och romantiska komedier och hon dricker alltid en kopp kall O'boy till frukosten. Även fast vi har bråkat och tjafsat en del genom åren så finns hon alltid där och stöttar mig till etthundra procent i det jag gör. Att hon även hämtar och skjutsar och lagar mat och har en axel att gråta mot gör henne till världens finaste. Även fast jag ibland skriker åt henne att hon inte förstår så gör hon rätt så ofta det och hon litar på mig och jag på henne. Hon är noga med att få in frasen "jag älskar dig" ofta och önskar mig alltid lycka till på morgonen när jag ska skriva ett prov eller liknande. Jag älskar Mamma så himlahimla mycket och jag vet att jag kanske inte är den lättaste dottern att ha och göra med men jag hoppas och tror att hon vet och förstår det ändå.

för det skulle ju va dans, dans, dans

Igårkväll premiäranvände jag mitt leg som 18-åring och blev av med min utgång-oskuld tillsammans med världens bästa Fanny. Och det var så himla bra.
Bara för att vi kan, hah!
Vi träffade Josse och hennes kompis Isa. Jättemysigt fast fett stel bild på mig och Josse men det gör inget för vi tycker om varandra ändå.
Nöjda tjejer. Efter lite chillhäng drog vi till Gaudi och dansade som aldrig förr till stängningsdags.
Och inpå småtimmarna när jag ramlade in innanför tröskeln väntade tre timmars värd sömn för min del eftersom jag skulle på möta upp Alina från Björn Axén morgonen därpå för fotografering. Jag mådde trots omständigheterna helt okej och efter några timmars sminkande, ögonbrynsfärgande och hårfixande var jag redo att ställa mig barfota på skogsmarken framför kameran. Sjukt kallt men sjukt kul. På de sista bilderna fick jag spåra med vredesutbrott då jag klöste i håret och skrek som aldrig förr. JA till adrenalinkick men NEJ till förlorad röst!
Haha. Och när jag kom hem såg jag ut såhär, utan smink och med svarta ögonbryn. Håret ska vi inte tala om, men det är spännande att pilla i.

shake it

Alltså, inte för att vara den men...
... fy fan vilken bootylicious rumpa jag får i mina nya Levi's 501 shorts!
Glad tjej med glad rumpa.
'
Och JA, det är en big deal för mig som aldrig får ha rumpa eller bröst annars!!!!!!1

känn dig träffad

HALLÅ!? VAR HAR NI GJORT AV MED ALLA KOMMENTARER? JAG SER JU ATT NI ÄR NÅGRA STYCKEN SOM TAPPERT KLICKAR ER IN HÄR VARJE DAG! MEN JAG SKA MINSANN INTE FÅ NÅGONTING TILLBAKA? NEJNEJ, DET VAR JU VÄDIGT FAIRPLAY. MM, VERKLIGEN!

OM NI INTE KOMMENTERAR FÅR NI SPÖ!
MM, JUSTE! YOU HEARD ME! KOM AN BARA!
Nejdå. Jag skojar bara lite elakt med er. Är bara lite smått stressad över spanska nationella som ligger och väntar på mig i Odenplans matsal imorgon klockan 8.30. Och vet ni vad? Jag skulle pluggat i eftermiddags men istället somnade jag och sov i två timmar. Det är väl ungefär så bra som det kommer att gå imorgon då. Puss och godnatt på er.

om du ger mig dina tårar

14 kilometers vandring i skogen med regnställ, spritkök, karta och hela paketet. Med en och en halv mils promenad i benen springa tillbaka till skolan, duscha, springa till jobbet och däremellan hann det lyckligtvis slinka ner en välbehövd drickyoghurt. Jobba ett premiärpass i fyra timmar. Två otippade sälj. High five med chefen. Woopwoop. Blev äckligt smörig under slutspurten av passet inför alla kunder men det gav uppenbarligen resultat. Komma hem och äta scones och nu ska jag däcka i sängen efter en värd dusch.

Och den här låten (haha) har jag dansat runt till hela dagen när jag swischat förbi i vildmarken och på Östermalms gator.
Fånig text jo, men blir så fånigt glad också så jag kan ju inte låta bli.

kan känslor tina bort?

Ibland resonerar man bra knäppt. De senaste dagarna har varit så otroligt tankspridda och jag har varken vetat ut eller in. Har velat gå på första tänkbara impuls alldeles för många gånger för att i nästa sekund hindrat mig. Det skulle bara förstöra allt, rasera och brytas ned för att därefter kvarlämna ett inbjudande och oerfaret tomrum. Men tanken är ju ohälsosamt lockande. Att känslor ska vara så underbart komplicerade gör det tyvärr inte lättare.

18 år

Idag fyller jag vuxet. Ser ni någon skillnad?
17 år
18 år! Den enda skillnaden jag kan se är påsarna under ögonen som tillkommit efter helgens festligheter...

...för i Fredags hade jag och Amanda vår efterlängtade och övertaggade 18-årsfest hos mig. Tyvärr har jag inte så mycket bilder ifrån kvällen men HEY, festen är inte alltid där kameran är, right?
Jag och Amanda, kvällens värdar wheppa!
Rebecka och Rosanna var laddadeoch snygga.

Ponnie, åh!
Kvällen blev mer än lyckad och det var glädjerus flera gånger om. Tack, tack, tack allihopa för allt.

balett och fotografi


Fotograf: Sofia Widegren, Modell: Jag
Alltså WOW vad Sofia är duktig. I eftermiddags stod jag mest på tå framför Sofia som kravlade runt med kameran på golvet för att få det perfekta fotot. Jag tycker bilderna blev helt fantastiskt fina! Jag vill lägga ut allihopa och visa för hela världen men vi får nöja oss med dessa tills vidare.

nu jävlar

Taggar brutalt inför imorgon. Jarrå

jag sitter här på sängen tills du ber mig att gå hem

Stressig dag där jag mest har sprungit omkring överallt och bockat av ärende efter ärende. Ett MVG i slutbetyg i Kulturhistoria samt en klänning inför fredag lyckades jag bland annat kirra. Känns stabilt. Nu har jag ätit musli och jordgubbar till kvällsmål och planerar att sussa djupt under duntäcket efter kvällens dansklasser. Imorgon blir det balett- photoshoot med Sofia och sedan utbildning inför sommarjobbet. På söndag blir jag 18 år, just saying...

solblekt

&Whatuuup jag blev med ljusare slingor och utväxt ikväll. Gratis dessutom, wheppa! Det är inför ett jättesupermegahemligt jobb (eller inte but let us pretend) och jag är tjockt med laddad. Har alltid varit rädd för att lägga mitt hår i främlingars händer och inte trixat med färger men åh, så nöjd jag är. Känner mig äntligen som en svensk igen (haha).
lt;img class="image" src="https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1631257/images/2011/bild-2011-05-17-kl-21-35-2_148405125.jpg" alt="" />
Nu väntar kulturhistoriaplugg... Puss!

en sjuttonårig helg

I lördagskväll svassade trettio stycken ungdomar om till deras tolkning av en av de sju dödssynderna. Ebba stod för arrangemanget eftersom hon är nyblivna 18 år. Jag hade stoppat in tio kondomer i bh:n och skulle alltså representera vällust (man måste ju passa på!).
Jag (-vällust), Rosanna (-frosseri) och Amanda (-vrede)
På söndagen var det Young Designers Fashionshow för hela slanten.
Hela gänget! Pauline (som står för de vackra bilderna!), Fanny, jag, Evelina längst fram, Lisa, Emma och Claire.
Pauline och Evelina.
Paulie och Fanny.
Emma och jag stylas.
Lisa, jag och Fanny.
Vi fick visa upp Evelinas grymma kläder och alltså herregud vad skicklig hon är. Och jag måste ju faktiskt också få säga att, shit vad snygga vi är.

Vad fan ska jag göra nu då?

Ni vet när man ärligt brinner för något? När man har en stark passion som formar ens liv? När man vill något så otroligt mycket? Att inte ha sikte på något annat än målet. Då är det otroligt svårt att inse att man inte klarade det. Att bli nekad. Och att världen känns för jävla orättvis.

wanna gum baby?

Åh, så himla rolig dag igår! Efter ett knackligt spanska nationella prov fick jag skynda mig vidare mot Gullmarsplan där jag sedan blev upplockad och flög vidare mot inspelningsplatsen. Väldigt mycket dötid men jag klagade då inte utan gick mest och "oooh:ade" och "ahhh:ade" åt filmteamet och allting typ. Jag slapp lyckligtvis fikonlövs-string-bikinin och fick istället bära en skir vit klanning och krans. Och efter mycket väntande, frysande, fejkléenden, skuttande barfota i grus och nakendans framför en död fisk var dagen slut. Världstrött när jag klev innanför dörren 23.30 men oj så värt!

business in bed

Igår var nog världens längsta dag, både på gott och ont. Jag fick tre stycken roliga besked men mådde också så illa att jag mest ville falla ihop i tårar på trottoaren när jag snubblade fram i klackarna. Så knasig blandning. Men extra- samt sommmarjobb fick jag och förhoppningsvis ska jag trivas, italiensk reklamfilm får jag också medverka i samt en fotografering med Björn Axén. Ibland måste man ju få bre på lite. Det flyter på väldigt fint nu och jag är så glad så. Idag var tanken att jag skulle plugga men en så länge har jag endast lyckats åstadkomma ett toalettbesök och en skål fil i sängen. Rehabiliteringen jobbar sakta men säkert.
Jarå! Fräsch_chey

grattis till den bästa som finns

Idag är ingen vanlig dag för idag fyller det jag håller allra kärast år. Frida, min lillasyster är helt plötsligt inte så liten längre för idag är hon knäppt nog hela 15 år.
Frida och jag är rätt så olika till både personligheten och utséendet men på något sätt har vi lyckats leva tillsammans i 15 år och utan henne hade jag haft det väldans tråkigt i dessa 15 år.
I första anblicken av Frida är hon den puttinuttigaste och sötaste personen som finns och man tror nästan att hon ska gå sönder om man inte håller om henne men sedan inser man att hon är väldans mycket modigare och tuffare än de flesta.
Frida har världens snyggaste klädstil och garderob och även om hon hävdar det motsatta till mig så slår hon mig i hästlängder när det kommer till att matcha och sätta ihop olika outfits.
Och inte nog med det så är hon alltid perfekt sminkad med ögonskugga och hela kitet. Hon är helt självlärd och lånar hem böcker om hur man lägger ögonskuggan eller läppstiftet eller vad det nu är. Hon tecknar fantastiska bilder och är så kreativ som det går att bli typ.
Hon har ett hjärta av guld och vi har precis samma töntiga humor. Vi älskar att titta på tecknat ihop och kan alltid hitta det komiska ur de flesta random ting. Hon får mig alltid på bättre humör om jag är nere och blir alltid lika glad när jag kommer in på hennes rum för lite sällskap.
Det går seriöst inte att beskriva med ord hur mycket jag älskar henne men det är väl också det som lite är charmen med äkta kärlek.
Grattis och puss <3

optikers påhitt

Jag brukar vanligtvis inte ha något emot klämkäcka och hurtiga människor då jag själv är rätt så hellyllejobbig. Det verkar dock som att en vändpunkt har uppdagat sig och som tydligt signalerar att även jag har min gränser. Jag var hos optikern i tordags för den regelbundna linsundersökningen. För er utan synfel så går en sådan undersökning till följande; en vit tavla med slumpmässigt uppstaplade bokstäver i olika storlekar som mina ögon följdaktligen ska försöka tyda. Om man placerar denna situation i ett i-landsperspektiv så kan jag med säkerhet säga att det är en av de tråkigaste sysslorna man någonsin kan fördriva sin tid på och därför utför man gärna denna process så kvickt som möjligt. Inget onödigt trams så att säga. Jag brukar inte ha några större problem med att acceptera olika individers personlighetsdrag och så men alltså, den optikern... Det spelade absolut ingen roll vad jag yttrade, hon utbrast ändå i varenda mening "BRAAAA!", "Jättebraaa!", "Toppenbraaaaa!", "Åh, vad duktig du är!" eller "Super!" and the list goes on. Efter ett tag ville jag seriöst bara skrika att jag för i helvete inte är tre år gammal. Är jag bra och duktig för att jag kan läsa det minsta K:et eller M:et på sista raden? Det verkade minsann som att hon tyckte det. Hon som är optiker och säkert har läst en massa böcker om ögat och hit och dit borde väl förstå att det har med mitt synfel att göra och inte med mig som person? Alltså visst, det är klart hon menade väl men efter ett tag kunde jag knappt koncentrera mig på bokstäverna på grund av hennes hejaramsor.

människor ramlar runt precis som du och jag

Är fruktansvärt produktiv i dessa tider. Peace and Love- tågbiljetter, tur och retur, bokades imorse vilket känns exceptionellt bra. Nu är det så spikat och så nära att man nästan kan ta på taggningen som hänger i luften. Underbart. Och på måndag ska jag på arbetsintervju. Kan det vara min tur att få jobb nu kanske? Jag känner hur vinden börjar vända för mig och hur sommarens sötma börjar vattnas smått på tungspetsen. Imorgon är det musikalaudition för dans och därefter fittning med Fanny inför Young Designers Fashion Show. Laddar med abnormt mycket fläskpannkaka. Snart är terminen slut. Det här fixar vi hörrni.

ramla fram en onsdag

Dagens samtalsämne har definitivt varit branden i KTH:s arkitekthus. Utanför morgonlektionernas fönster färgades luften grå. Om luft nu kan färgas. Luktade gjorde det också. Stackars KTH. Om man glömmer branden för en sekund eller två har dagen varit fin. Piggelin på FRIENDS-mötet och kastade kärleksfulla blickar till en total främling samtidigt som vi delade på en en hink med låtsas-mjölk. Omotiverad vardagsinfo. Jaja. Godnatt sålänge.

många bollar

Det är så mycket spännande som händer nu och om jag var Blondinbella eller någon annan företagsam bloggare skulle jag uttrycka det som att jag har många projekt på gång. Ett överraskande samtal lyfte hela min dag och även om det inte går hela vägen så är det riktigt coolt. För att göra er extra nyfikna säger jag bara tuggummi, ett kärlekspar, svepande hår och smöriga tandvita léenden framför en Carola-fläkt. Trots att plugget dränker mig så är det fint med roliga saker runt omkring. Jag har ju fan ett liv också.

Skydd

Jag: ...Alltså...jag får inte in den!
Person 1: Men du får ta i lite, få ett bra grepp om den!
(Person 2: Mm, jadu Astrid det verkar vara ett ständigt problem för dig...)
Jag: Ja, äntligen!
Person 1: Gick det för dig?
Jag: Ja!
Det är alltså så en konversation kan lyda när man försöker stänga en regnjacka med en alldeles för knepig dragkedja.

RSS 2.0